Saumaset Oy

 

Ajankohtaista

Asiakastiedote 15.4.2010

Koskien pulverimaalattujen ikkuna- ja ovikarmien saumaamista Sikaflex -tuotteilla.

Tällä tarkoitetaan alumiinirakenteisten karmien ja betonismyykin välistä saumaa. Viime vuosina on ilmennyt ongelmia kyseisten saumojen tartunnoissa, jotka ovat tulleet ilmi vasta takuutarkastuksissa. Työn suoritusvaiheessa ongelmaa ei ole pystytty havaitsemaan, koska allaoleva tieto ei ole kulkenut. Saumaustyön suoritusvaiheessa huomioitava pulverimaalaamosta saatu tieto koskien ei kiiltäviä pulverimaalipintoja:

  • Pulverimaalin matta- tai matala kiiltoaste saavutetaan kun maaliin valmistusvaiheessa lisätään vahapohjainen lisäaineistus. 
  • Maalipulverin sulaessa pulverimaaliuunissa nousee lisä-aineistuksen sisältämä vaha maalikalvon pinnalle aiheuttaen mattamaisen tai matalan kiiltoasteen
  • Vahapinta on hyvin likaa hylkivää ja sen pintajännitysluku jää alhaisemmaksi kuin Sikaflexin (noin 38 mN/m) aiheuttaen adheesion (tartunnan) pettämisen massan ja maalin välillä.

Nykytiedolla / käytännön kokemuksilla kaikkiin pulverimaalipintoihin saadaan hyvä tartunta pyyhkimällä ikkunoiden- ja ovien maalipinta ennen saumaamista kertaalleen Sika Cleaner 205:llä. Tämä työmenetelmä ei luonnollisestikaan lisää saumauskustannuksia, vaan sisältyy normaaleihin saumauksien pohjustusmenetelmiin.

Ystävällisin terveisin

Saumaset Oy
Heikki Kivijärvi

Copyright © 2001 - 2024 Saumaset Oy
Saumaset Oy
Puh. (08) 470 502
saumaset@saumaset.fi
www.saumaset.fi
Y-tunnus: 0952019-2